81:20

Brutt

* Disse har vunnet tidligere og kan ikke få binna til ny oppbevaring

Kommentar.
Knut Lillealtern vant i konkurransen om Store-bjørn i 2014, og det ble derfor Magnus Landstad som i år mottok binna for oppbevaring i ett år fram til høstblotet i 2019, selv om Knut var 12 sek bedre enn Magnus. Binnas lille bjørnunge kan Magnus beholde til evig tid. Til høstblotet i 2019 skal Magnus sørge for at et nytt merke er festet til Store-bjørn sin kropp. Hele 6 løpere innenfor 1 min tidsdifferanse i år.

Ellers viser tidene at 8 av de 18 deltakerne med godkjente løp hadde rød løype som sin raskeste og 10 hadde blå løype. Bare 5 deltakere løp raskest på 1. runde, mens 13 deltakere løp raskest på 2. runden.

Raskeste løper ble Bjørn Berger med respektable 47:27 på 4,0 km. Han løp imidlertid 53 sek raskere på sin 2. runde enn på 1. runden og ble med det nr 5. på lista for konkurransen om Store-bjørn.

Stig Berge hadde stipulert tid for sin 1. runde som bare avvek med 16 sek fra løpstida. Han følte seg sprek nok til en runde til og løp/gikk da over 2 min raskere enn på runde 1. Dermed ble det bare 13. plass i Store-Bjørn-konkurransen. Likevel godt levert!

Dragstsjøen, 30. september 2018, Jon Arne Klemetsaune (løypemester)